Bygg din pool med produktguiden!  Steg 5 – Belysning

Med rätt belysning i poolen skapar du en behaglig stämning i hela trädgården

När mörkret lägger sig är det dags att tända poolbelysningen. Med dagens energieffektiva LED-lampor kan du med gott samvete låta din pool vara en del av trädgårdens stämningsbelysning. I samspelet mellan en effektfull belysning och vattenytans ljusspel skapas en exklusiv och hemtrevlig atmosfär samtidigt som det inbjuder till kvällsdopp.

 

Saker att ta hänsyn till när du väljer belysning:

Material

Vill du satsa på ett långsiktigt och hållbart alternativ ska du utan tvekan välja rostfritt syrafast stål. Förutom en i särklass lång livslängd får du en exklusiv känsla och ett lyxigt utseende i poolen. Även efter lång tid är rostfritt fortfarande vackert blankt och opåverkat.

Poolbelysning från Pahlén finns i två olika designer, den släta och minimalistiska ”Classic” och den marininspirerade ”Marine”, båda i rostfritt syrafast stål.

Lampeffekt och placering

När du väljer belysning i din pool är det viktigt att ta hänsyn till poolens storlek och form, men även valet av poolbeklädnad/liner. En större pool kräver mer ljus och det kan du uppnå genom att välja starkare lampor eller fler lampor. Har du en trappa vill du kanske belysa den separat för extra säkerhet och som stämningsbelysning. Har du valt en mörkblå poolbeklädnad krävs ungefär dubbelt så stark belysning för samma ljuseffekt jämfört med en ljusare poolbeklädnad.

Pahlén LED-poolbelysning finns i flera olika styrkor, med och utan dimfunktion.

Ljustemperatur och nyans

Hur ljuset sprids och vilken ljustemperatur du väljer påverkar hela intrycket av poolen. En fast varmvit belysning ger en lite gulare och varmare känsla medan en kallvit lampa upplevs lite klarare och starkare.

Vill du kunna variera mellan kall- och varmvit och färg kan du välja det lyxigare alternativet RGB, med den kan du byta till vilken färg du vill när du vill.

Dimning och ljusstyrning

Dem mer avancerade modellerna kan styras med fjärrkontroll. Du kan kontrollera ljusstyrkan med en hjälp av dimmer och välja färg steglöst.

ML 16W CW

PREMIUM

16 W kallvitt ljus med fast strömbrytare eller fjärrkontroll som tillval, ej dimbar.

ML 25W RGB

PREMIUM PRO

25 W med 16 olika ljusprogram. Fast strömbrytare eller fjärrkontroll som tillval. Ej dimbar.

AP 75W RGB

PREMIUM ELITE

75 W med steglös ställbar färg. Fast strömbrytare eller fjärrkontroll som tillval. Dimbar.