Bygga pool själv?

Vi hjälper dig att välja poolutrustning

När du bestämt dig för att anlägga en swimmingpool är det dags att välja vilken typ av utrustning din pool ska bestå av. Vilken typ av poolstomme du än väljer, så passar våra utrustningsdetaljer din pool.

Tips inför ditt poolbygge

  • Poolen bör placeras på tomtens soligaste plats
  • Staket eller barnsäkert överdrag är ett måste
  • För lek och spel är en jämndjup pool mer användbar
  • Närmast poolen bör du lägga trätrall eller stenplattor, så slipper du en hel del skräp i poolen
  • En enkel presenning placeras med fördel på tomten för plats- och storlekskontroll
  • Pooltrappa förhöjer utseendet på poolen och gör det enkelt och säkert att ta sig i och ur poolen

Vattnet skall vara gnistrande rent och klart

Sandfiltret och pumpen är själva hjärtat i poolen och måste vara av högsta kvalitet. Poolens mekaniska rening sker genom sandfiltret, som filtrerar partiklar ner till ca 20 µ (tusendels mm) om man använder filtersand och ner till hela 1 µ om AFM används i sandfiltret.

 

Centralventilen på filtertanken styr vattenflödet genom filtret. Filtret är fyllt till 2/3 av filtermedia med varierande kornstorlek. Välj gärna pump av brons för bästa driftsäkerhet. Läs mer om rening och cirkulation. Sandfilter med s.k sidoventil (se Mundo & Altus) kan extrautrustas med en Besgo-ventil för automatisk backspolning.

Poolutrustning

Vattnets genomströmning måste alltid fungera. Våga satsa på kvalitet; belysning, bräddavlopp och inloppsmunstycke i rostfritt stål och högblank front ger din pool en exklusiv look med en lång livslängd. Läs mer om poolutrustning.

Marine är vår exklusiva serie av inlopp och bräddavlopp. En stilren och trendsäker serie som passar både nya och befintliga pooler. Passar alla pooltyper och kan monteras på befintliga Pahlén originaldelar. Tillverkade i rostfritt syrafast stål.

Belysning

Kvällsdopp och aftonstämning vid poolen. Poolbelysning ökar möjligheten till bad dygnet runt samtidigt som den ger extra säkerhet vid kvällsdopp.

Uppvärmning

Vare sig du har en värmepump, elvärmare eller värmeväxlare från Pahlén, förlänger du poolsäsongen och väljer temperatur efter personligt behov. Pahléns värmeprodukter är välkända över hela världen och finns installerade på alla typer av små och stora anläggningar. Läs mer om uppvärmning.

Poolskydd

För att hålla uppvärmningskostnaderna nere är det viktigt med ett bra poolskydd. Har du ett bra heltäckande poolskydd med optimalt isolerande funktion kan du sänka dina uppvärmningskostnader med upp till 60% jämfört med en pool utan täckning. Ett poolskydd förhindrar även att nerfallande löv och kvistar hamnar i poolen.

Pahlén har poolskydd för alla typer av pooler.

Automatisk mät- och doserutrustning

För att de badande ska känna sig säkra på att vattenkvaliteten alltid är optimal, är en automatisk mät- och doserutrustning det enda valet. Läs mer om mät- och doserutrustning.

Auto-UV – en säker och effektiv desinfektion av ditt poolvatten

Med Auto-UV titanium kan du reducera klorhalten i poolen med upp till 70%. Minskar uppkomsten av klorlukt, irriterade ögon och slemhinnor.

Pooltrappa

En pooltrappa förhöjer inte bara utseendet på poolen, utan gör det också enkelt och säkert att ta sig i och ur poolen. Perfekt lekyta för de mindre barnen eller att sitta och vila sig på efter ett simpass mot Jet Swim.

Poolvård och testinstrument

Testinstrument är en ytterst viktig del av bra vattenvård. Pahlén har testinstrument för både privata pooler och publika bad. Autocheck 15 är ett enkelt men effektivt testinstrument för privata bad. Den mäter med stor noggrannhet och enkelhet vattnets klorhalt (fritt och totalt), alkalinitet, pH- och cyanursyrainnehåll fotometriskt.