Swimmingpoolen

Den amerikanska idyllen med swimmingpool i trädgården började sprida sig till Sverige på 1960-talet, men redan på 30-talet byggdes den allra första swimmingpoolen i Sverige, på Häringe Slott.

1967 grundades Pahlén av Bo Pahlén i Upplands Väsby och sedan dess har vi tillverkat utrustning i toppklass för swimmingpooler både i Sverige och utomlands. Vår gedigna och unika kunskap inom poolutrustning garanterar trygga och nöjda kunder oavsett behov och önskemål.

 

Allt fler unnar sig bekvämligheten med en egen swimmingpool i sin trädgård

Länge var swimmingpoolen en lyx för dem allra rikaste, men idag är det en allt vanligare syn i våra svenska villaträdgårdar. Numer behövs ingen poolskötare för att ta hand om swimmingpoolen utan med en korrekt dimensionerad cirkulation och filtrering tillsammans med UV-rening och MiniMaster sköter sig swimmingpoolen nästan sig självt.  En swimmingpool skapar en stämningsfull miljö för familj och vänner att umgås kring, en trygg plats för barnen att bada och leka i och inte minst en ostörd plats för träning och motion.

 

Materialval och kvalitet

För de flesta är det fortfarande ett relativt stort beslut att bygga en swimmingpool och eftersom det kräver en del arbete och pengar bör man vara noga med materialval och tänka på poolutrustningens livslängd redan från start. En swimmingpool ska hålla i många år framöver och vara så underhållsfri som möjligt med hänsyn till både miljö och ekonomi. Därför är det väsentligt att välja premiumprodukter med hög kvalitet och lång livslängd till din swimmingpool.

Bo Pahlén på Kanarieöarna 1983.